ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

NEURO 2 van Oticon Medical

In 2018 kwam het tweede implantaat van Oticon Medical op de markt, bestaande uit de Neuro 2 processor en het Neuro Zti implantaat.

Lees meer

SYNCHRONY Cochleair Implantaatysteem MED-EL

In 2014 bracht MED-EL het SYNCHRONY Cochleair Implantaatsysteem op de markt dat bestaat uit het SYNCHRONY implantaat, de SONNET achter-het oor processor en de all-in-one RONDO processor. Sinds september 2019 de Sonnet 2 op de markt en sinds september 2020 de Rondo 3.

Lees meer

Het Marvel cochleair implantaat-platform van Advanced Bionics

In 2021 kreeg de Naída CI M90 (volwassenen) en Sky CI M90 (kinderen) van Advanced Bionics een CE-markering

Lees meer

NUCLEUS 8

van Cochlear

 

* Het nieuwe Nucleus 7 systeem van Cochlear bestaat uit CP1000-geluidsprocessor (of de Kanso 2 geluidsprocessor). Je iPhone of AndoidTM toestel fungeert als afstandbediening. 

 

COCHLEAR™ NUCLEUS® 7

De Cochlear Nucleus 7 (CP1000)-geluidsprocessor is de kleinste en énige Made for iPhone geluidsprocessor voor cochleaire implantaten en levert hoorprestaties die klinisch bewezen zijn.

Met de iPhone® stream je rechtstreeks naar de Nucleus 7-geluidsprocessor, zonder extra accessoires. Voor AndroidTM-toestellen stream je met de Cochlear Wireless Phoneclip rechtstreeks en draadloos naar de Nucleus 7-geluidsprocessor.

-Cochlear is de eerste en enige ontwikkelaar van gehoorimplantaten die True WirelessTM-vrijheid verschaft, zonder snoeren en/of neklussen, dankzij het uitgebreide gamma aan draadloze accessoires. Met de Nucleus 7 brengen ze die True Wireless-vrijheid naar een hoger niveau: dankzij de Made for iPhone-compatibiliteit kunnen uw patiënten telefoongesprekken, video, muziek en entertainment rechtstreeks naar hun Nucleus 7-geluidsprocessor streamen, zonder extra apparatuur!

-In de zomer van 2020 werd de Nucleus® Kanso® 2-geluidsprocessor op de markt gebracht. De kleinste en lichtste oplaadbare van-het-oor-gedragen geluidsprocessor voor cochleaire implantaten ter wereld. Kanso 2 is zodanig ontworpen dat het zo discreet en comfortabel is dat u nauwelijks merkt dat u het draagt. Deze van-het-oor-gedragen geluidsprocessor combineert geavanceerde connectiviteit en bewezen hoorprestaties in een eenvoudig en duurzaam alles-in-één ontwerp.
 

Voortbouwend op het bekroonde alles-in-één ontwerp van de Kanso-geluidsprocessor5 introduceert de Kanso 2-geluidsprocessor directe streaming* en het gebruik van de Nucleus Smart App** vanaf compatibele smartphones. Het heeft ook een ingebouwde oplaadbare batterij en een verbeterde stof- en waterbestendigheid+ voor extra gemoedsrust.

 

-Cochlear biedt met ReSound de enige bimodale Made for iPhone-oplossing. Met Nucleus 7 en Linx 3D/Enzo 3D-hoortoestellen kan er direct gestreamd worden naar beide oren zonder eentelefoonclip of ander accessoire. Een lijst met compatibele hoortoestellen is online beschikbaar: www.cochlear.com/nucleus/compatibility.

 

-Met de Nucleus Smart App kan de CI-gebruiker zijn compatibele Apple en Android-apparaat gebruiken om:

o zijn instellingen te beheren en aan te passen

o zijn hoorvooruitgang te volgen, via de Hooractiviteitentracker (Hearing Tracker)

o een zoekgeraakte geluidsprocessor te vinden

Heeft uw patiënt een Android-toestel? Dan kan hij geluid rechtstreeks naar zijn Nucleus 7-geluidsprocessor streamen met behulp van de telefoonclip.

 

-De Nucleus 7-geluidsprocessor kan indien gewenst ook gekoppeld worden met de Cochlear True Wireless-apparaten zonder interferentie, signaaluitval of het extra gewicht van neklussen of FM-systemen. Cochlear biedt verschillende draadloze oplossingen aan, die het gehoor voor gebruikers in veeleisende situaties kunnen verbeteren:

o Spraak in een luide omgeving verstaan

o Horen op een afstand

o Luisteren naar de tv op het gewenste volume

 

-De Nucleus 7-geluidsprocessor is 25% kleiner en 24% lichter1 dan de Nucleus 6-geluidsprocessor. Dankzij de nieuwe chiptechnologie gaat de batterij tot maar liefst 50% langer mee.

 

-Er is een breed assortiment draag- en bevestigingsopties die passen bij de leeftijd, het activiteitenniveau en de levensstijl van de CI-gebruiker.

De nieuwe Hugfit™ is een optie voor jonge kinderen en mensen met kleine oren, terwijl de Snugfit en oorstukadapter betere bevestigingsmogelijkheden voor grotere oren bieden. Er zijn ook opties voor verliespreventie, zoals het veiligheidssnoertje, dat de processor aan de kleding van de drager bevestigt voor extra gemoedsrust. Voor degenen die er nog niet klaar voor zijn om hun Nucleus 7-geluidsprocessor de hele dag achter het oor te dragen, zijn de Koala-clip en hoofdgedragen adapter van Cochlear alternatieve opties.

 

-Cochlear heeft de nieuwe LiteWear-draagoptie gelanceerd voor de Nucleus® 7 (CP1000) – geluidsprocessor. Met Cochlear LiteWear kan de batterijmodule op het lichaam worden gedragen, zodat alleen het processordeel op het oor wordt gedragen.
 
De Litewear-draagoptie bestaat uit de volgende onderdelen:
 
 
 
De LiteWear-kit maakt deel uit van de accessoirekits die gekozen kunnen worden bij de bestelling van een nieuwe Nucleus 7-geluidsprocessor.

  

-Alle gebruikers kunnen vol vertrouwen genieten van hun favoriete wateractiviteiten, want Nucleus 7 is spatwaterdicht en behoort tot de hoogste waterdichtheidsklasse die er bestaat voor behind-the-ear (IP57)5-geluidsprocessors. En wanneer gebruikt met het Aqua+-accessoire, wordt de geluidsprocessor volledig waterdicht, met de hoogst mogelijke beschermingsgraad (IP68). Deze Aqua-accessoires zijn ook beschikbaar voor Kanso 2.

 

-Horen in lawaaierige omgevingen wordt beschouwd als de moeilijkste luistersituatie, voor iedereen. Met de toonaangevende technologie van Cochlear, Smartsound® iQ met SCANfunctie kunnen uw patiënten optimaal horen, ongeacht waar ze zijn.

 

-De Nucleus 7–geluidsprocessor is ook uitgerust met dubbele microfoonzoomtechnologie,om achtergrondgeluid weg te filteren, zodat uw patiënten meer kunnen horen van wat zij willen, vooral wanneer er veel lawaai is.

 

-De Nucleus 7-geluidsprocessor is klaar voor HybridTM-toepassing, wat betekent dat uw patiënten de voordelen van hun natuurlijke gehoor kunnen combineren met een cochleair implantaat om zelfs nog beter te horen in moeilijke situaties.

 

-Custom Sound Suite versie 5.0 is een upgrade van de Custom Sound-software versie 4.4 en is ontwikkeld om de CP1000 Nucleus 7-geluidsprocessor en de Wireless Programming Pod (zowel voor de CP800/CP900-serie als CP1000) te ondersteunen.

 

Wat is er nieuw in de software?

- Versie 5.0 programmeert de CP1000-geluidsprocessor met cochleaire implantaten van de CI500- en CI24RE-serie. Belangrijk: Custom Sound EP ondersteunt de CP1000- en CP950 (Kanso)-geluidsprocessor niet.

- CI-gebruikers met aan de ene zijde een CP1000-geluidsprocessor en aan de andere zijde een Made for iPhone (Mfi)-hoortoestel kunnen beide toestellen met elkaar linken via de software en Airlink 2 of Noahlink Wireless.

- Een verbonden geluidsprocessor en hoortoestel kunnen simultaan gekoppeld worden aan een iPhone, iPad®, or iPod® touch (iOS-apparaat) en stelt de gebruiker in staat om via hun compatibele Apple-toestel hun gehoor via geluidsprocessor en hoortoestel aan te passen en rechtstreeks geluid te streamen van hun Appletoestel naar de geluidsprocessor en het hoortoestel.

- Custom Sound 5.0 ondersteunt de Cochlear Wireless Programming Pod (WPP) voor de CP800/CP900-serie en die voor CP1000-geluidsprocessor. Bluetooth® 4.0 of hoger is vereist voor de draadloze verbinding tussen de WPP en Custom Soundsoftware.

Belangrijk: Custom Sound EP ondersteunt deze niet.

 

-De Nucleus Fitting Software werd ook geüpgraded voor afregeling van de CP1000- geluidsprocessor: de Nucleus Fitting Software 2.0 is een upgrade van versie 1.5. De user interface werd geoptimaliseerd voor aanraakmodus (touch mode) van Windows®-tablets.

 

-De Nucleus CR220-intraoperatieve afstandsbediening van Cochlear is een draagbaar toestel waarmee belangrijke intraoperatieve testmetingen draadloos en zonder computer kunnen worden uitgevoerd in de operatieruimte. De resultaten kunnen onmiddellijk na de ingreep naar het audiologisch centrum worden verstuurd.

-De Cochlear Wireless Programming Pod of draadloze programmeerinterface is de eerste Bluetooth-programmeerinterface voor cochleaire implantaten. Hij wordt direct op de geluidsprocessor bevestigd, zonder extra snoeren. Met een nieuwe touch interface voor

Windows-tablets wordt Nucleus Fitting Software bediend door swipe-bewegingen, zodat u zich kunt focussen op belangrijke gedragssignalen zonder dat u uw aandacht hoeft te verdelen tussen het scherm en de patiënt.

 

*Service en ondersteuning

Momenteel zijn er ruim 230.000 Nucleus® gebruikers, waarvan meer dan de helft kinderen. Dit betekent dat bijna driekwart van alle implantgebruikers wereldwijd kozen voor de systemen van Cochlear. Specialisten in meer dan 750 centra over de hele wereld implanteren het Nucleus systeem en bieden uitgebreide service en steun aan kandidaten en hun families.
 

Indien u meer informatie wenst rond de systemen van Nucleus® kunt u contact opnemen met:
*Cochlear Benelux
Schaliënhoevedreef 20 gebouw I
2800 Mechelen
België
Tel +32(0)15795511
Email : customerservice.bnl@cochlear.com

*Cochlear Informatiecentrum Nederland
Herculesplein 160, derde verdieping (Gebouw Conclusion)
3584 AA Utrecht

Of bezoek eens de website https://www.cochlear.com/nl/nl/home

 

 

sponsors Cochlear MED EL Oticon Phonak Bellman Advanced Bionics CIICA EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook