ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

NUCLEUS 8 van Cochlear

In september2022 lanceerde Cochlear het Nucleus 8 systeem in België en Nederland.

Lees meer

NEURO 2 van Oticon Medical

In 2018 kwam het tweede implantaat van Oticon Medical op de markt, bestaande uit de Neuro 2 processor en het Neuro Zti implantaat.

Lees meer

Het Marvel cochleair implantaat-platform van Advanced Bionics

In 2021 kreeg de Naída CI M90 (volwassenen) en Sky CI M90 (kinderen) van Advanced Bionics een CE-markering

Lees meer

SYNCHRONY Cochleair

Implantaatysteem MED-EL

* SYNCHRONY Cochleair Implantaatysteem MED-EL
 

Het SYNCHRONY Cochleair Implantaatsysteem bestaat uit het SYNCHRONY 2 implantaat en de SONNET 2 achter-het-oor processor of de all-in-one RONDO 3 audioprocessor.


 

Beide types worden geleverd met een eenvoudig te gebruiken afstandsbediening en de nodige accessoires. MED-EL CI gebruikers kunnen dus kiezen tussen deze twee types audioprocessor. De nieuwste processoren zijn compatibel met alle generaties implantaten, dus ook CI-gebruikers die reeds in de jaren 90 geïmplanteerd zijn, kunnen gebruik maken van de nieuwste audioprocessor technologieën.

 

RONDO 3 – Ongelooflijk eenvoudig. Gewoonweg ongelooflijk.

 

RONDO 3 is zeer eenvoudig in gebruik! Met draadloze streaming, draadloos opladen en superieure hoorprestaties biedt RONDO 3 een hele dag luistercomfort.

 

Eenvoudig horen

Adaptieve intelligentie: met ASM 3.0 en adaptieve intelligentie past RONDO 3 zich automatisch aan de omgeving aan om u een superieure en natuurlijke hoorbeleving te bieden waar u ook bent.               
RONDO 3 onderdrukt automatisch windruis, maar ook ambiënte en transiënte ruisbronnen en met de directionele microfoons kan u zich volledig focussen op de spraak.


Eenvoudig streamen: 4 functies in 1    

Connectiviteit: Connecteer RONDO 3 via AudioLink eenvoudig met Bluetooth audioapparatuur, tv, telefoneer handenvrij en gebruik de externe microfoon om duidelijker te horen in moeilijke luistersituaties.
Via de FineTuner Echo of de AudioKey 2.0 app (beschikbaar voor Android & iOS) kan u makkelijk luisterinstellingen wijzigen. Bovendien kan ook de batterijstatus van RONDO 3 gecontroleerd worden via de app, kan een verloren processor teruggevonden worden met de ‘Find my processor-functie’ en kunnen ouders en leerkrachten de werking van de audioprocessor bekijken en beheren.

 

Eenvoudig in gebruik          

Draadloos opladen: Leg RONDO 3 gewoon op het oplaadstation om het toestel automatisch op te laden. U heeft geen kabels nodig!

 

Eenvoudige personalisatie:

Kies de uitstraling die bij u past! RONDO 3 kan discreet gedragen worden met één van de 5 basiscovers of één van de 9 subtiele haardesigncovers.

Of ga voor een opvallende look met een echte design cover.
Ook kinderen kunnen horen als een prinses of een superman! Voor ieder wat wils. De covers kunnen zeer eenvoudig gewisseld worden.

 

 

SONNET 2 – Oorhanger.

SONNET 2 biedt u de beste mogelijkheden om optimaal te kunnen horen door middel van de nieuwste geluidstechnologie, verschillende connectiviteitsopties en verschillende draagopties.

https://www.medel.com/hearing-solutions/cochlear-implants/sonnet2

 

Beide types audioprocessoren beschikken over volgende functionaliteiten:

 

Adaptieve intelligentie: met ASM 3.0 en adaptieve intelligentie past de audioprocessor zich automatisch aan de omgeving aan om u een superieure hoorbeleving te bieden waar u ook bent. Windruis, maar ook ambiënte en transiënte ruisbronnen worden automatisch onderdrukt en met de directionele microfoons kan u zich volledig focussen op de spraak.

 

FineHearing strategie: De combinatie van lange, structuursparende elektrodendragers die het volledige slakkenhuis kunnen stimuleren tot in het gebied dat instaat voor verwerking van de lage frequenties, en de FineHearing stratetegie, dewelke heel gedetailleerde geluidsinformatie van een signaal doorgeeft aan de gehoorzenuw, bieden u een zo natuurlijk mogelijke manier van horen.

 

Connectiviteit: Via AudioLink kan eenvoudig verbinding gemaakt worden met allerlei types audiotoestellen (via Bluetooth of DAI) zoals GSM, tablet, tv, computer, ... Met behulp van de geïntegreerde microfoon kan eenvoudig handenvrij getelefoneerd worden en de externe microfoonfunctie helpt u beter te verstaan in moeilijke luistersituaties.

Afstandsbediening / AudioKey 2.0 app:              
Via FineTuner Echo of de AudioKey 2.0 app (beschikbaar voor Android & iOS) kan u makkelijk luisterinstellingen wijzigen. Bovendien kan ook de batterijstatus van RONDO 3 gecontroleerd worden via de app. Een verloren processor kan eenvoudig teruggevonden worden met de ‘Find my processor-functie’ en ouders/leerkrachten/ verzorgers, kunnen de werking van de audioprocessor bekijken en beheren via hun smartphone.             
FineTuner Echo werkt tevens als een Speech Processor Test device om de werking van de audioprocessor eenvoudig te controleren.

 

Accessoires: Allerlei accessoires zijn beschikbaar zoals sport hoofdbanden, WaterWear hoesjes om te zwemmen, verschillende fixatiesystemen, design covers om de processor te individualiseren, een elektrisch droogsysteem, ...              
Voor de SONNET (2) audioprocessoren is er naast de geïntegreerde FM ontvanger – Roger 21 (dewelke niet standaard in de kit geleverd wordt) – eveneens de mogelijkheid om een geïntegeerde Bluetooth ontvanger – AudioStream – te gebruiken waardoor geluiden van GSM en tablet rechtstreeks in de audioprocessor ontvangen worden.


 

SYNCHRONY 2 implantaat

Het SYNCHRONY 2 cochleair implantaat biedt u een uitzonderlijk goede geluidskwaliteit, gecombineerd met een grote mate van betrouwbaarheid en een ongeëvenaarde veiligheid bij MRI-onderzoek. Dankzij de speciaal ontworpen magneet die zich kan richten naargelang het magnetisch veld, kunnen 3 Tesla MRI scans uitgevoerd worden zonder dat de magneet verwijderd hoeft te worden.       
Het implantaat wordt geproduceerd in Oostenrijk en is vervaardigd uit duurzaam titanium materiaal voor een uitstekende betrouwbaarheid.

 

MED-EL biedt een breed gamma aan flexibele elektrodendragers zodat afhankelijk van de anatomische eigenschappen van het slakkenhuis de best passende elektrodendrager gekozen kan worden door de implanterende arts. De zachte, uiterst flexibele elektrodendragers zijn speciaal ontworpen om de delicate cochleaire structuren zo goed mogelijk te sparen. Dit is belangrijk om het restgehoor zoveel mogelijk te behouden, maar ook om eventueel nieuwe toekomstige behandeltherapieën voor gehoorverlies alle kansen te geven.

 

 

AudioLink: 4 gebruiksmogelijkheden, 1 toestel

AudioLink is het nieuwste hoorhulpmiddel van MED-EL dat speciaal ontwikkeld is voor de audioprocessor SONNET en de allernieuwste audioprocessor SONNET 2. Het helpt u bij telefoongesprekken, naar muziek luisteren, televisie kijken en als microfoon op afstandbij bijvoorbeeld vergaderingen, school of tijdens het eten. Eén klein hoorhulpmiddel, vier gebruiksmogelijkheden.

 

Telefoneren bij ernstig gehoorverlies is niet altijd vanzelfsprekend. AudioLink, de nieuwe streamer van MED-EL, kan u hierbij helpen. U kunt uw AudioLink draadloos, via Bluetooth, verbinden met uw smartphone, en dit zowel voor IOS als Android toestellen.  Zo kan u telefoneren zonder invloed van achtergrondlawaai. Audiolink kan tevens gebruikt worden als microfoon zodat u uw telefoon niet in de hand hoeft te houden

Muziek beluisteren met AudioLink. Plaats een audiokabel tussen de AudioLink en uw muziekapparaat om vervolgens de muziek draadloos en kwaliteitsvol te streamen naar uw audioprocessor.

Televisie kijken kan ongestoord en met een minimum aan achtergrondlawaai. Met het docking station van de AudioLink kunt u het geluid van de televisie rechtstreeks naar uw audioprocessor sturen. Verbind het docking station aan uw televisie en u mist geen moment van uw favoriete programma.

AudioLink bezit tevens een ingebouwde microfoon die kan gebruikt worden om gesprekken op afstand of met meerdere personen goed te kunnen volgen. De leraar van uw kind of uzelf kan de AudioLink dragen met behulp van de speciale clip, zodat de stem van de leraar of uzelf rechtstreeks gestreamed wordt naar de processor van het kind zonder invloed van storend (klas)lawaai. AudioLink kan gebruikt worden bij vergaderingen, tijdens een restaurantbezoek, in de auto,...

AudioLink bied je eindeloze mogelijkheden en kwaliteitsvol luisteren!

 

 

 De SONNET EAS (electro-akoestische stimulatie)

De SONNET EAS biedt zowel elektrische stimulatie (zoals bij een CI) in de midden en hoge frequenties als akoestische stimulaties (zoals bij een hoortoestel) in de lage frequenties. Hierdoor kunnen personen met partiële doofheid genieten van een zo natuurlijk mogelijk geluid.

 

Informatiebrochures van het  nieuwe SYNCHRONY CI-systeem van MED-EL kun je gratis bekomen via ONICI. Vraag ze aan via onze rubriek 'informatiebrochures aanvragen' 

 

*Op 1 maart 2021 verhuisde het MED-EL Care Center van Nieuwegein naar Utrecht.Iedereen kan (na afspraak) terecht in het MED-EL Care Center, met vragen rond Cochleaire Implantatie, het Med-el implantaat, reserve-onderdelen, hoorhulpmiddelen aan te sluiten op CI, e.d.m.

Het nieuwe MED-EL Care Center is gelegen aan de Parijsboulevard 209 te 3541 CS Utrecht

 

Sinds 2018 heeft Med-el Nederland een eigen website :http://www.hetlevenlatenhoren.nl/

 


*Op 1 september 2022 verhuisde MED-EL BE naar hun nieuwe lokalen in Het Officenter, Luchthavenlaan 27, bus 39 te 1800 Vilvoorde.

 

Heeft u verder nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw audioloog of rechtstreeks met MED-EL:

 

MED-EL België

office@be.medel.com

+32 2 892 80 25

https://be.shop.medel.com

MED-EL Nederland

cc-utrecht@medel.com

+31 85 76 00 167

www.hetlevenlatenhoren.nl

 

sponsors Cochlear MED EL Oticon Phonak Bellman Advanced Bionics CIICA EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook