ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

NUCLEUS 7 van Cochlear

In september 2017 lanceerde Cochlear het Nucleus 7 systeem in België en Nederland. De Nucleus 7 (CP1000)-geluidsprocessor kan bediend worden via een App en dit zowel voor I-Phone als Android.

Lees meer

NEURO 2 van Oticon Medical

In 2018 kwam het tweede implantaat van Oticon Medical op de markt, bestaande uit de Neuro 2 processor en het Neuro Zti implantaat.

Lees meer

NAIDA CI en NEPTUNE van Advanced Bionics

De NAIDA CI is de laatste nieuwe oorhanger en de NEPTUNE het laatste nieuwe (waterdichte) freestyle toestel van Advanced Bionics.

Lees meer

SYNCHRONY

van MED-EL

 

AudioLink: 4 gebruiksmogelijkheden, 1 toestel

AudioLink is het nieuwste hoorhulpmiddel van MED-EL dat speciaal ontwikkeld is voor de audioprocessor SONNET en de allernieuwste audioprocessor SONNET 2. Het helpt u bij telefoongesprekken, naar muziek luisteren, televisie kijken en als microfoon op afstandbij bijvoorbeeld vergaderingen, school of tijdens het eten. Eén klein hoorhulpmiddel, vier gebruiksmogelijkheden.

 

Telefoneren bij ernstig gehoorverlies is niet altijd vanzelfsprekend. AudioLink, de nieuwe streamer van MED-EL, kan u hierbij helpen. U kunt uw AudioLink draadloos, via Bluetooth, verbinden met uw smartphone, en dit zowel voor IOS als Android toestellen.  Zo kan u telefoneren zonder invloed van achtergrondlawaai. Audiolink kan tevens gebruikt worden als microfoon zodat u uw telefoon niet in de hand hoeft te houden

Muziek beluisteren met AudioLink. Plaats een audiokabel tussen de AudioLink en uw muziekapparaat om vervolgens de muziek draadloos en kwaliteitsvol te streamen naar uw audioprocessor.

Televisie kijken kan ongestoord en met een minimum aan achtergrondlawaai. Met het docking station van de AudioLink kunt u het geluid van de televisie rechtstreeks naar uw audioprocessor sturen. Verbind het docking station aan uw televisie en u mist geen moment van uw favoriete programma.

AudioLink bezit tevens een ingebouwde microfoon die kan gebruikt worden om gesprekken op afstand of met meerdere personen goed te kunnen volgen. De leraar van uw kind of uzelf kan de AudioLink dragen met behulp van de speciale clip, zodat de stem van de leraar of uzelf rechtstreeks gestreamed wordt naar de processor van het kind zonder invloed van storend (klas)lawaai. AudioLink kan gebruikt worden bij vergaderingen, tijdens een restaurantbezoek, in de auto,...

 

AudioLink bied je eindeloze mogelijkheden en kwaliteitsvol luisteren!


* Het SYNCHRONY CI-systeem

 

Het SYNCHRONY Cochleair Implantaatsysteem bestaat uit het SYNCHRONY implantaat, de SONNET achter-het oor processor en de all-in-one RONDO processor.

Beide worden geleverd met een eenvoudig te gebruiken afstandsbediening. MED-EL CI-gebruikers kunnen dus kiezen uit deze twee types processoren naargelang hun eigen voorkeur.

 

*De laatste nieuwe spraakprocessors zijn de Rondo 2 en de Sonnet 2.

-Sinds augustus 2018 is de Rondo 2 in België en Nederland beschikbaar.

De RONDO 2 is een uiterst eenvoudige audioprocessor. Waarom?

DRAADLOOS OPLADEN Het volstaat om de processor op het draadloze oplaadstation te plaatsen om de batterij ’s nachts op te laden. Na een oplaadtijd van 4 uur kan de processor tot 18 uur vermogen leveren.

EENVOUDIG GEBRUIK Met één druk op de knop kan de audioprocessor in- en uitgeschakeld worden en ook over defecte kabeltjes hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Via zijn Automatic Sound Management Systeem zal de processor zich automatisch aanpassen aan wisselende luisteromgevingen zodat zachte geluiden gehoord worden en luide geluiden op een comfortabel niveau binnenkomen.

De RONDO 2 is bovendien spatwaterbestendig waardoor de processor nagenoeg geen onderhoud vereist.

Zeer eenvoudig dus in gebruik! COMPACT DESIGN MET VERWISSELBARE DESIGNCOVERS Door het compacte design kan de processor comfortabel onder de haren gedragen worden en via de verschillende verwisselbare designcovers kan u kiezen voor een heel discrete of juist voor een unieke, opvallende look. Via de nauw aansluitende WaterWear hoesjes kan de processor ook tijdens het zwemmen gewoon gebruikt worden.

 

-Sinds juli 2019 is de SONNET 2 op de markt. Hij is zowel in België als in Nederlands verkrijgbaar, maar in België is hij nog niet terugbetaalbaar door het RIZIV. In het najaar van 2019 zou dit in orde moeten zijn. De SONNET 2 is retro-compatibel met elk eerder implantaat van MED-EL. DeSONNET 2is retro-compatibel met elk eerder implantaat van MED-EL.

 

Alle MED-EL implantaten zijn compatibel met alle MED-EL processoren. Zo kunnen gebruikers die reeds jaren geleden geïmplanteerd werden, blijven gebruik maken van de nieuwste, innovatieve MED-EL technologie.

 

· Het SYNCHRONY Implantaat

Het SYNCHRONY implantaat biedt u een uitzonderlijk goede geluidskwaliteit, gecombineerd met een grote mate van betrouwbaarheid en een ongeëvenaarde veiligheid bij MRI-onderzoek. Dankzij een speciaal ontworpen magneet, die zich gaat richten naargelang het magnetisch veld, kunnen 3 Tesla MRI scans uitgevoerd worden zonder dat de magneet verwijderd hoeft te worden.

Het implantaat is vervaardigd uit duurzaam titanium materiaal voor een uitstekende betouwbaarheid.
MED-EL biedt een breed gamma aan flexibele elektrodendragers zodat voor elke kandidaat de best passende elektrode gekozen kan worden. De zachte, flexibele elektroden zijn speciaal ontworpen om de cochleaire structuren zo goed mogelijk te sparen zodat het restgehoor zoveel mogelijk behouden blijft.

· De SONNET Audioprocessor

De SONNET audioprocessor beschikt over:

-het Automatic Sound Management 2.0 met dubbele microfoontechnologie. Een technologie die zich automatisch aanpast naargelang de wisselende luisteromstandigheden:

-Directionele microfoons: twee microfoons gaan zich richten naar geluiden die van voor komen - net zoals de oorschelp van nature doet

- wat zorgt voor een optimaal spraakverstaan in rumoerige omgevingen.

-Windruisonderdrukking: minimaliseert windruis voor een groter luistercomfort. De windruisonderdrukking zal enkel actief zijn indien de processor windruis detecteert en de sterkte van de onderdrukking kan bovendien aangepast worden naargelang uw behoeften.

-Automatic Volume Control: past het volumeniveau naadloos aan om ervoor te zorgen dat elk geluid duidelijk en comfortabel gehoord wordt. De processor kan zijn energie halen uit 2 zink-lucht 675 batterijen of een oplaadbare batterij. De oplaadbare batterijen zijn verkrijgbaar in 2 grotes (standaard: minimum 10 uur) en micro (minimum 7 uur).

Dankzij de geïntegreerde luisterspoel, de gestandaardiseerde audio-ingang voor draadgebonden aansluitingen en de 2.4 GHz draadloze verbindingstechnologie kan de processor verbinding maken met allerlei soorten externe audiobronnen (FM-systemen, bluetooth connecties, smartphone, MP3 speler,...). Bovendien is de SONNET spatwaterbestendig waardoor u onbekommerd kan genieten in verschillende situaties.

De SONNET audioprocessor is beschikbaar in 6 basiskleuren en kan door vervanging van de microfoon- en batterijhoudercover in honderden verschillende kleurenconfiguraties gedragen worden.

De ideale processor voor elke levenstijl! Uitgerust met 3.0 Adaptive Sound Management Technologie voor een optimaal functioneren in elke luisteromgeving. Bevat ontelbare kleurencombinaties met tal van designcovers voor de spoel. De nieuwe streamer genaamd Audiolink biedt “ALL-IN-ONE”-connectiviteit!  Rechtstreekse bleutoothverbinding voor ALLE toestellen maar ook voorzien van een MICROFOON!

Nieuwe Audio Key app zowel voor Android als IOS Wijzigen van je settings, als ouder of verzorgende of leraar directe toegang tot de processor van je kind, alsook de optie ‘Vind mijn processor’

De nieuwe afstandbediening ‘FineTuner Echo’

 

 De SONNET EAS (electro-akoestische stimulatie)

De SONNET EAS biedt zowel elektrische stimulatie (zoals bij een CI) in de midden en hoge frequenties als akoestische stimulaties (zoals bij een hoortoestel) in de lage frequenties. Hierdoor kunnen personen met partiële doofheid genieten van een zo natuurlijk mogelijk geluid.

 

· Accessoires WaterWear voor de RONDO 1 en 2 en Opus 2 audioprocessor

Dit RONDO-accessoire laat de gebruiker toe de RONDO te dragen tijdens het zwemmen of tijdens andere wateractiviteiten. Het transparante, hermetisch afgesloten hoesje met een IP68 rating beschermt de RONDO volledig tegen water en vuil. MED-EL Sport hoofdband: Deze hoofdband kan gebruikt worden voor de SAMBA/Amadé BB/VSB en voor de RONDO. Aan beide kanten is er een zakje voorzien waardoor de processor goed op zijn plek wordt gehouden. De hoofdband is beschikbaar in verschillende maten.

 

Informatiebrochures van het  nieuwe SYNCHRONY CI-systeem van MED-EL kun je gratis bekomen via ONICI. Vraag ze aan via onze rubriek 'informatiebrochures aanvragen' 

 

*Op 8 oktober 2013 opende MED-EL Nederland in Nieuwegein het MED-EL Care Center, waar eenieder terecht kan met vragen rond Cochleaire Implantatie, het Med-el implantaat, reserve-onderdelen, hoorhulpmiddelen aan te sluiten op CI, e.d.m.

Sinds 2018 heeft Med-el Nederland een eigen website :http://www.hetlevenlatenhoren.nl/


*Op 25 oktober 2015 verhuisde MED-EL BE van hun lokalen in Antwerpen naar hun nieuwe lokalen in de Lambroekstraat 5A te Diegem bij Brussel. Ook hun telefoonnummer is veranderd. Hun nieuwe nummer is +32 (0)28928028

sponsors Cochlear MED EL Oticon Sonova Advanced Bionics Phonak EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook